2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Zeytinyagli Kuru Biber ve Patlican Dolmasi

Zeytinyagli Kuru Biber ve Patlican Dolmalarimizi istege gore tencere ya da duduklu tencerede pisirebiliriz.

Dolmamiz icin gerekli olan malzemeler:
  • Kurutulmuş dolmalık biber, patlıcan, kabak
  • 3-4 bardak pirinç
  • 2-3 adet büyük boy kuru soğan
  • Salça veya domates rendesi
  • Maydanoz
  • Dolmalık üzüm, dolmalık fıstık (istenirse)
  • İstenen baharatlar (tuz, karabiber, nane, maydanoz)
  • Sızma zeytinyağı

Dolmamizin Yapilisi:

1. Kurutulmuş dolmalık biber, patlıcan, kabak ayrı ayrı kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır, suyu süzülür, soğutulur. (sebzeler çok yumuşamamalı)


2. Dolma içi hazırlanır, kurutulmuş sebzelerin içine bastırılmadan doldurulur (Dolma içi kavrulup, pişirilmez). Sebzelerin ağız kısımları içeri doğru kıvrılıp kapatılır.


3. Tencerede zeytinyağında 1 yemek kaşığı salça kavrulur. Dolmalar yan yatmayacak şekilde yerleştirilir. Dolmaların içine girmeyecek şekilde, yaklaşık yarılarına kadar su ilave edilir. Önce orta ateşte, su fokurdayana kadar kaynatılır. Ardından ocağı yavaşa alıp pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra 1 saat kadar dinlendirip servis yapılır. Afiyet olsun.

Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics