Özellikle ince, uzun patlıcanlar seçilir. Patlıcanlar şerit şerit uzunlamasına soyulur, enine bıçakla spiral şeklinde çizilir. Patlıcanlar birkaç parçaya doğranır. Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar yıkanıp suyu süzüldükten sonra tavaya dizilir üzerine doğranmış yeşil biberler konup, zeytinyağı ile tavanın kapağı kapalı olarak kızartılır. Üzerine rendelenmiş domates ,tuz, çok az şeker istenirse sarımsak eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. Yoğurtla servis yapılır. Afiyet olsun.
Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar