2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Çatal Kurabiye

Malzemeler:
2 çay bardağısıvı yağ
1/2 yemek kaşığı Toz Şeker
1 çay bardağı Yoğurt
1 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Mahlep
1 paket Kabartma Tozu
1 çorba kaşığı Tuz
3 çorba kaşığı Margarin
3,5 su bardağı Un
Üzeri için;
1 Yumurtanın Sarısı ve Çörek Otu

Yapılışı:Genişçe bir kabın içinde unu, yumurtayı, margarini, zeytin yağını kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, yoğurdu ve tuzu koyup yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince ceviz iriliğine parçalar kopartın. Bu hamurları iki avucunuz arasında rulolar halinde uzatıp çatal şekli verin. Çatal şeklindeki hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. Fırında 180 derce ısıda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics