2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Fırında Sütlaç

Malzemeler:


2,5 litre süt
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için Tarçın



Yapılışı: Sütü, yıkanmış pirinçle birlikte tencereye alıyoruz. Pirinçler iyice dağılana kadar kaynatıyoruz. Şekerini ilave edip 10 dk. daha pişiriyoruz.Ateşten alıyoruz. Yumurta sarılarını derin bir kaseye alıp çırpıyoruz ve tenceredeki sütlacımızdan kaşıkla yumurtalara bir kaç kaşık ilave ediyoruz. Yumurta iyice ısınınca sütlacımızı karıştırarak
yumurtamızı ekliyoruz.Isıya dayanıklı fırın kaselerine döküyoruz. Fırının ızgara kısmını açıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz sütlaçlarımızın üzerlerini 200 derceye ayarlanmış fırın ızgarasında kızartıyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz.Üzerine tarçınla süslüyoruz. Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics