2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Islak Kek

Malzemeler:

3 yumurta
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Yapılışı:Yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra kakaoyu sütü ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bu karışımımızdan bir su bardağı ayırıyoruz.Kalan karışıma bir tutam tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak da elenmiş unu ekleyip birbirine girene kadar çırpıyoruz.Kek kalıbımızı yağlayıp, biraz toz şeker serpiştirip, hamurumuzu döküyoruz. Soğuk fırına koyup, 175 derecede 45 dk. pişiriyoruz ve fırınımızı kapatıyoruz. Keki fırından çıkarıp ayırdığımız sütlü karışımı üzerine eşit bir şekilde döküyoruz ve sıcak fırınımıza geri koyuyoruz. 15 dk. sonra ılık fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz. Çay saatlerinizde ikram edebileceğiniz harika bir kek tarifidir.Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics