2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

-3 su bardağı un

-2/5 paket margarin (100 gr.)

-2- 3 çorba kaşığı Pudra şeker

-1 kahve fincanı süt

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-2 yumurta (1 tanesi hamura 1 yumurta sarısı üzerine)

-Limon kabuğu rendesi

İÇİNİN MALZEMESİ

-1 su bardağı ceviz veya fındık içi

-Yarım su bardağı toz şeker, yarım kahve fincanı süt

-1 kahve kaşığı yenibahar, 1 kahve kaşığı tarçın

-3 çorba kaşığı dövülmüş krik krak veya bayat ekmek içi

-2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)

2- İÇİN HAZIRLANMASI: Sütün içine, çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yenibahar, üzüm konup karıştırılır. En son olarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için).

3- Mayalanan hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. El ile 9- 10 cm. çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir.

4- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics