2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

KANDİL SİMİTİ

MALZEMELER:

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-4 çorba kaşığı yoğurt

-1 kahve fincanı zeytinyağ

-1 çorba kaşığı mahlep

-2 kahve kaşığı tuz

-1,5 kahve kaşığı kabartma tozu

-Aldığı kadar un (5- 5,5 su bardağı kadar)

-1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)

-50 gr. susam

YAPILIŞI:

l-Bir tencereye margarin, zeytinyağ, yoğurt, mahlep,
tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı konup karıştırılır.

2- Elenmiş un konup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.

3- Yumurta büyüklüğünde Parçalara ayrılıp simitler yapılır.

4- Üzerlerine yumurta akı sürülüp susamla kaplanır.

5- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics