2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

MAYALI ELMALI TORTE

MALZEMELER:

-4,5 su bardağı un

-Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya

-1,5 kahve fincanı şeker

-4 kahve fincanı süt (ılık)

-1/3 paket margarin (yaklaşık 90 gr.)

-Yarım çay kaşığı tuz

-Limon kabuğu rendesi

MEYVESİ:

-1- 1,5 kg. mayhoş elma

-Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm

-1 kahve fincanı galeta unu

-2 kahve fincanı toz şeker

-2 tatlı kaşığı tarçın

ÜZERİ İÇİN:

-2,5 su bardağı un

-3/4 paket margarin (190 gr.)

-Yarım su bardağı dövülmüş fındık

MAYALI HAMURUN YAPILIŞI:

1- Ilık süt içinde şeker ve maya eritilir. Margarin limon kabuğu rendesi, tuz ve elenmiş un konup yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek iki misli oluncaya kadar mayalandırılır.

2- Mayalı hamur yağlanmış fırın tepsisine kenarları biraz yüksek olarak el ile yayılır.

3- İnce elma dilimleri sırt sırta yerleştirilip üzüm konur. Üzerine önce galeta unu sonra tarçınlı şeker serpilir.

4- 2,5 bardak un ile margarin (190 gr.) bir tutam tuz ilavesi ile yoğrulup buzlukta dondurulur. Elmaların üzerine rendelenir.

5- İri dövülmüş fındık serpilip orta ısılı fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics