2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

LOKUM

MALZEMELER:

-1 kg. şeker (5 su bardağı)

-90 gr. nişasta (3,5 dolu çorba kaşığı)

-1 kahve kaşığı krem tartar

-1 su bardağı kavrulmuş fındık

-1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

YAPILIŞI:

l-Şeker, 4 su bardağı ile kaynatılıp köpükleri alınır.

2- Nişasta 1 bardak su ile ezilip kaynayan şekerli suya ilave edilir. Karıştırarak pişirilir, koyulaştırılır.

3- Lokumun kıvamı şöyle anlaşılır: İçine temiz bir kaşık batırılıp soğutulur. Sakız gibi uzuyorsa ol muştur.

4- Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltılıp yayılır. Üzerine biraz nişasta serpilir ve bir gün bekletilir.

5- Ertesi gün nişastalar temizlenir. Yüzeyi kuru ise biraz su ile ıslatılır.

6- Tam kenarına sıra halinde fındık konur. Sarılarak silindir yapılır. Kenarları yapıştırılır.

7- İki parmak eninde dilimlere kesilip hindistan cevizi ile kaplanır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics