2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

PATATESLİ TUZLU AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

-3 su bardağı un

-3 orta boy patates

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)

-2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, akı peynire )

-1 kahve fincanı süt

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-2 çay kaşığı tuz

-4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

-Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, haşlanıp püre
yapılmış patates, yağ, 1 yumurta, tuz konup yoğrulur. Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.

2- Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır. Merdane ile 10- 12 cm.
çapında açılıp ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konur. Sarılarak ay biçiminde kıvrılır.

3- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür ve orta hararetli fırında pişirilir.

Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez damlatırsanız daha güzel kızarır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics