2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

TÜKENMEZ

MALZEMELER:

-3 Ayva

-3- 4 Elma

-3- 4 Armut

-1 kg. muşmula (döngel)

-1 kg. taze üzüm (veya 2- 3 avuç kuru üzüm)

-1- 5 bardak şeker

-20- 25 bardak su

YAPILIŞI:

1- Meyveler yıkanır. Muşmula ve üzüm taneleri bütün, ayva, elma ve armut kabuklu olarak dilim dilim kesilir. Hepsi karıştırılır.

2- Musluklu bir küp veya bidona bir kat meyve, bir kat şeker olarak yerleştirilir.

3- En üste tülbentle çıkılanmış küçük bir parça ekmek konur. 20- 25 bardak su doldurulur. Ağzı kapanır. Küp ara sıra sallanır. 15- 20 gün sonra içilebilir.

Not:

1) Tükenmezin olması, bulunduğu yerin ısısına göre değişir.

2) Suyu azaldıkça üzerine su ve şeker konur.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics