2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

TALAŞ BÖREĞİ

MALZEMELER:

-5 su bardağı un (yarım bardak açma payı ayrılacaktır.)

-1 Büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-2 çay kaşığı tuz

-3 çorba kaşığı yoğurt

-1 çorba kaşığı sirke

-3 çorba kaşığı zeytinyağ

-1 bardaktan az su

-1 yumurta sarısı (üzeri için)

-Yarım kg. koyun kuşbaşı et (küçük doğranmış)

-1 kaşık yağ

-1 kaşık salça

-1 soğan

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Et, küçük doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Salça, konur, biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konup
et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca salçasından süzülür.

2- Dilber böreği hamuru aynen yapılır.

3- Son olarak 3 mm. inceliğinde açılıp 10- 12 cm parçalara kesilir.

4- Salçasından süzülen et hamurların ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirerek tepsiye dizilir. (Et sıcak olmamalıdır.)

5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics