2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

SARIYER BÖREĞİ

MALZEMELER:

-5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır)

-5 çorba kaşığı margarin (yumuşak)

-2 çay kaşığı tuz

-3 çorba kaşığı yoğurt

-1 çorba kaşığı sirke

-6- 7 çorba kaşığı zeytinyağ (3 kaşık hamura)

-Yarım demet maydanoz ve dereotu

-1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire konulacak)

-Yarım küçük kalıp beyaz peynir.

YAPILIŞI:

1- Un elenir, ortasına yoğurt, sirke 3 kaşık zeytinyağ, tuz konup karıştırılır. Bir bardaktan
az su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup özleştirilir. 15- 16 parçaya bölünür ve yaş bez altında dinlendirilir.

2- Yağ çok hafif ateşte yarım eritilir. Sonra karıştırarak krem gibi beyazlatılır.

3- Her parça 10 cm. çapında açılır. Parçalar, hazırlanan yağ ile yağlanıp tek tek bohça gibi katlanır. (Kat araları da yağlanır.) Yaş bez altında 15- 20 dakika dinlendirilir. (İstenirse bu işlem bir kere daha tekrarlanır.)

4- Parçalar tekrar incecik açılır. Üzerine zeytinyağ sürülür. Peynirli iç konup iki kenar peynirin üzerine kapatılır. Sonra 3 parmak genişliğinde gevşek olarak sarılıp tepsiye dizilir.

5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics