2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

AŞURE

MALZEMELER:

-3 su bardağı aşurelik buğday

-Yarım su bardağı pirinç

-Yarım su bardağı fasulye

-Yarım su bardağı nohut

-1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm

-5- 6 tane incir

-2- 3 dilim portakal kabuğu


-1 kahve fincanı gül suyu

-1 paket vanilya

-2- 3 avuç fındık veya ceviz içi ve tarçın

-2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi

-5- 6 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

1- Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ıslatılır.

2- Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.

3- İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır.

4- Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.

5- Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.

6- Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, hindistan cevizi ile süslenir.

Not: Aşureye, kaselere koymadan önce, haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir.

Kısa Bilgi:
Nuhun gemisinde, erzak azalınca Aşure yapıldığı rivayet edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics