2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

BULGURLU KÖFTE

MALZEMELER:

-500 gr. dana kıyma

-3- 4 çorba kaşığı ince bulgur

-1 yumurta

-Yarım demet dereotu

-1- 2 soğan

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çorba kaşığı salça

-2 çorba kaşığı yağ

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu, tuz, kara biber, kimyon, bulgur, kıyma ve yumurta iyice yoğrulur.

2- Küçük köfteler yapılır. Yağda kızartılıp tepsiye dizilir.

3- Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.

Not: Ertesi öğüne kalan köfteler, suyundan süzüldükten sonra çarpılmış yumurtaya batırılıp kızartılırsa değişik lezzette bir yemek çeşidi olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics