2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

CEVİZLİ PASTA

MALZEMELER:

-3 yumurta

-1 su bardağı toz şeker

-2,5 su bardağı un

-1 kahve fincanı süt

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Limon kabuğu rendesi

-1 çorba kaşığı limon suyu

-2 avuç ceviz

-3- 4 dilim portakal kabuğu şekerlemesi

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.

2- Ceviz doğranır, portakal şekerlemesi ince ince kıyılır.

3- Kabartma tozu karıştırılmış un elenir.

4- Yağ ile toz şeker karıştırılıp krem haline getirilir. Yumurtalar birer birer kırılıp limon kabuğu rendesi ve limon suyu katılır.

5- Elenmiş un, ceviz, portakal şekerlemesi ve süt ilave edilip karıştırılır.

6- Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.

7- Ilınınca kalıptan çıkarılıp dilimlenir.

KISA BİLGİ:

100 qr. ceviz, 654 kalori verir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics