2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

PATATES PÜRESİ

Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak

MALZEMELER:

-6- 7 patates

-1 kaşık yağ

-1 bardak süt

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir.

2- Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır.

KISA BİLGİ:

1- Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir. Midede kalma
süresi 5- 6 dakikadır.

2- Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin %94'ünü
muhafaza eder.

3- Patates bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler. Kanın asitliğini giderir. Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics