2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

PERDE PİLAV

Siirt'ten

MALZEMELER:

-2 su bardağı pirinç

-1 piliç veya keklik (haşlanmış)

-2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ

-1 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı üzüm

-2 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış)

-3,5 su bardağı piliç suyu, tuz ve karabiber

HAMURU İÇİN:

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)

-2 yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır, ılık tuzlu suda yarım saat bırakılır.

2- Badem ve fıstık, yağda pembeleştirilip alınır.

3- Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir. Sıcak piliç suyu konup pişirilir (önce harlı, sonra orta, en son hafif ateşte).

4- 20 dakika kapak açılmadan demlenir. Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.

5- Kavrulmuş fıstık, badem ve kuş üzümü, küçük parçalara ayrılmış piliç eti, tuz, karabiber, pilava ilave edilir.

6- HAMURUN YAPILIŞI:

1 küçük paket margarin ile 2 yumurta ve tuz ezilir; 2,5 bardak un ile yoğrulur. Merdane ile 2- 3 mm. kalınlıkta açılıp yağlanmış, yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir. (Kenarlarından hamur sarkmalıdır.)

7- Hazırlanan iç pilav hamurun üzerine boşaltılıp kaşık ile bastırılarak sıkıştırılır. (Pilav sıcak olmalıdır.)

8- Sarkan hamurlar üzerine kapatılır. Orta hararetli fırında, kızartılıp servis tabağına ters çevrilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics