2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

PEYNİRLİ KEK

MALZEMELER:

-3 yumurta

-1 su bardağı yoğurt

-1 su bardağı margarin-zeytinyağı karışımı

-3,5 su bardağı un

-1,5 çay kaşığı kabartma tozu

-150 gr. sert beyaz peynir (4- 5 kibrit kutusu kadar)

-1 demet dereotu

-1 çay kaşığı çörek otu

-2,5 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- 35- 40 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.

2- Bir tencerede yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık, üzerine sürmek için ayrılır.

3- Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır.

4- Tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir (30- 40 dakika).

5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics