2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

SEBZELİ KOYUN ETİ (Haşlama)

MALZEMELER:

-1 kg. koyun eti (Kemikli parça et)

-3 havuç

-3 patates

-1 kereviz

-3 soğan

-1 demet maydanoz

-1- 2 limon suyu

-1- 2 yumurta sarısı

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.

2- Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan patates, tuz konup kapağı kapatılır.

3- Harlı ateşte düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.

4- Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir.

5- Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

Not: Büyük soğan yerine 1- 2 avuç arpacık soğan da kullanılabilir.

KISA BİLGİ:

Romatizmalılar için haşlama et ve ebegümeci faydalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics