2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ŞİŞ KEBABI

MALZEMELER:

-1 kg. koyun veya kuzu kuşbaşı et (şişlik)

-2 domates

-4 sivri biber

-2 tutam kekik

-limon

-1 kahve fincanı zeytinyağ

-2 kırmızı soğan

-1 demet maydanoz

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

l-Zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik karıştırılır.

2- Etler bu karışıma konup karıştırılır. En az 3- 4 saat dinlendirilir.

3- Domates ve biber et büyüklüğünde doğranır.

4- Isıtılmış şişlere, şu sıra ile dizilir: et, domates, et, biber.

5- Alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada bir tarafı iyice pişirildikten sonra çevirmek suretiyle iki tarafı pişirilir (kuru olmaması için).

6- Kırmızı soğan ve maydanoz dalları ile servis yapılır.

Not: Sakatat etleri şiş yapılacağı zaman zar ve sinirleri çıkarılır. Böbrek ve yürek yıkanıp kurulanır. Ciğer ve koç yumurtası yıkanmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics