2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

YOĞURT TATLISI

MALZEMELER:

-4 yumurta

-1,5 su bardağı yoğurt

-4,5 su bardağı şeker (1 bardak hamura; 3,5 bardak şuruba)

-1 su bardağı un

-1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı ilave irmik

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-Yarım limon suyu

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- 3,5 bardak şeker 3,5 bardak su ile kaynatılır. Köpüğü alınıp 1/4 limon suyu konur.

2- Yumurta sarıları, 1 bardak şeker, yoğurt, limon kabuğu
rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik, erimiş yağ, kabartma tozu bir kasede karıştırılır.
3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılarak kar haline getirilir. Her ikisi birbirine karıştırılır.

4- Yağlanmış tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında 40- 50 dakika pişirilir.

5- Fırından çıkar çıkmaz şurup dökülüp kapak kapatılır. Hafif ateşte çevirerek şurup çektirilir.

Not: Başka bir terkip: 3 yumurta, 1 bardak şeker ile çarpılır. 1 bardak yoğurt, limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu, 1 çay aşığı kabartma tozu koyup karıştırılır. Elenmiş 2,5 bardak un ilave edilir. Yağlanmış tepsiye boşaltılır. Orta ısılı fırında pişirilir. Üzerine hemen 4,5 bardak şeker, 4,5 bardak su ve 1/4 limon suyu ile hazırlanmış sıcak şurup dökülür ve kabarması için kapak kapatılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics