2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

BEYİN TAVA

MALZEMELER:

-2 dana beyin

-1 soğan

-2 defne yaprağı

-Yarım bardak ayçiçek veya zeytinyağ (Kızartma için)

-1 avuç maydanoz yaprağı

-limon

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır.

2- Sıcak suya konur. Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur.

3- Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6- 8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir.

4- Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

5- Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.

KISA BİLGİ:

Beyinde, hayat için lüzumlu olan önemli maddelerin hepsi vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics