2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ŞİNİTSEL

MALZEMELER:

-1 kg. biftek (ince dövülmüş)

-4 çorba kaşığı galeta unu

-3 çorba kaşığı un

-3 yumurta

-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (Kızartma için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Bifteklerin iki tarafı tuzlanıp biberlenir.

2- Önce elenmiş una, sonra çarpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanıp elle bastırılır.

3- Kızgın yağda kızartılıp patates tava ve salata ile servis yapılır.

Not: 1) Biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur.

2) Biftekler una bulanmadan rende kaşara batırılırsa nefaseti artar.

KISA BİLGİ:

Hayvansal gıdalar zeka faaliyetlerini arttırır. Bilhassa proteinlerin zekaya etkisi 0-4 yaş arasıdır. Çünkü beyin ve sinir hücreleri bu ara gelişir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics