2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ÇERKEZ TAVUĞU

MALZEMELER:

-1 tavuk

-2,5- 3 bardak ceviz içi

-2 dilim bayat ekmek içi

-2- 3 kahve kaşığı kırmızı biber

-1- 2 çorba kaşığı zeytinyağ

-1 avuç maydanoz yaprağı

-Tuz-1 kahve kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

1- Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır.

2- Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına
alınır, tuz ve karabiber serpilir.

3- Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek
içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır.

4- Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt
kıvamına getirilir.

5- Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

Not: İstenirse ceviz karışımına 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir.

KISA BİLGİ:

Sığır 8 kg. yeme ........ 1 kg. et verir.

Koyun 8,5 kg. yeme ...... 1 kg. et verir.

Domuz 3 kg. yeme ........ 1 kg. et verir.

Tavuk 3,5 kg. yeme ... ...1 kg. et ve 1 yumurta verir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics