2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

DANA ROSTO

MALZEMELER:

-Yarım koyun budu

-2 kaşık margarin

-1 kaşık salça

-Tuz

YAPILIŞI:

1- But etini alabilecek bir tencerede yağ eritilir.

2- İyi kızarması için, etin üzerini kaplayan ince zarı çıkarmadan etin iki tarafı iyice tuzla ovulur ve yağda kızartılır.

3- Yarım fincan su ile sulandırılmış salça konur. Biraz sonra da
3- 4 bardak sıcak su ilave edilip kapak örtülür.

4- Orta ateşte 2 saat pişilir (et yağına kalmalıdır).

5- Biraz soğuyunca dilimlenip servis tabağına yerleştirilir. Üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilerek dökülür.

6- Etin yanına havuç, bezelye soteleri, patates tavası veya patates püresi konarak servis yapılır.

Not: 1) Rosto, but etin kemikleri çıkarıldıktan sonra rulo
şeklinde bağlanarak da aynı şekilde pişirilir.

2) Kuzu budu tencerede pişirmeden, fırında şöyle pişirilir: Et tuzlanıp yağlanır. Tepsiye konup fırında ara sıra su ilavesi ile pişirilir. Yağına biraz salça konup renklendirilerek üzerine dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics