2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

PATATESLİ BULGURLU KÖFTE

MALZEMELER:

-5- 6 patates

-1 su bardağı ince bulgur

-3- 4 sivri biber

-10- 12 adet taze soğan

-1 demet maydanoz

-2- 3 çay kaşığı kimyon

-2 çay kaşığı kırmızı biber

-2 çay bardağı zeytinyağ

-1- 2 limon suyu, tuz

YAPILIŞI:

1- Patatesler haşlanıp soyulur, püre makinesinden geçirilir veya
rendelenir.

2- Bulgur ayıklanıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp kapatılır.

3- Patates, bulgur, tuz, kırmızı biber, kimyon, zeytinyağ, doğranmış biber, soğan, maydanoz ve limon suyu karıştırılıp yoğrulur.

4- Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır, servis tabağına yerleştirilir.

5- Marul yaprakları ve çiğ köfte salatası ile servis yapılır.

Not: İsterseniz; 3 yumurtayı çatalla çarpıp yağda omlet gibi pişiriniz. Patatesli bulgura ilave edip yoğurunuz. Diğer malzemelerle şekilleyiniz.

KISA BİLGİ:

Bulgur bol posalı bir besin olduğundan bağırsakların boşalmasını kolaylaştırır. Ayrıca B grubu vitamini yönünden zengindir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics