2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

MERCİMEKLİ KÖFTE

MALZEMELER:

-2 su bardağı kırmızı mercimek

-1,5 su bardağı ince bulgur

-3 soğan

-3- 4 kaşık yağ

-2- 3 çay kaşığı kırmızı biber

-2- 3 çay kaşığı kimyon

-Yarım demet dereotu ve maydanoz

-6- 7 taze soğan

-1 kaşık salça

YAPILIŞI:

1- Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir.

2- Taze soğan, dereotu temizlenip ince doğranır.

3- Mercimek ayıklanıp yıkanır; 3- 4 bardak su ile iyice
haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir.

4- Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur.

5- Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.

6- Tabağa dizilir. Arzu edilirse çif köfte salatası ile servis yapılır.

KISA BİLGİ:

Mercimek kuvvetli ve sindirimi kolay bir bitkisel proteindir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics