2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ELMALI KURABİYE

MALZEMELER:

-3 su bardağı un

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-1 çorba kaşığı yoğurt

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Limon kabuğu rendesi

-1 kahve fincanı pudra şeker

-Yarım paket vanilya

MARMELAT İÇİN:

-3 ekşi elma

-1 çay bardağı şeker

-Tatlı kaşığı tarçın

-1 avuç ceviz içi veya fındık (dövülmüş)

YAPILIŞI:

1- Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konup karıştırılır. Su
koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş fındık, tarçın
katılır.

2- Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur.

3- 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. 9- 10 cm. çapında açılıp hazırlanan marmelat konur. Sarılır, kat yeri alta gelmek üzere ay şekli verilir ve tepsiye dizilir.

4- Orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.

5- Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.

Not: Kurabiyenin içine elma yerine, ceviz, toz şeker, tarçın karışımı da koyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics