2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

8 MAYALI ELMALI ÇÖREK

MALZEMELER:

-2 su bardağı un

-Dörtte bir büyük paket margarin (65 gr.)

-2 yumurta (1 yumurta, 1 yumurta akı hamura, 1 yumurta sarısı üzerine)

-Yarım çay bardağı ılık süt

-1 tatlı kaşığı kuru maya

-1 çay bardağı pudra şeker

ELMALI HARÇ:

-2 elma

-1 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm

-1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

1- Elmalar yıkanıp dört parçaya kesilir. Ortaları çıkarılıp soyulur. Küçük küçük doğranır. Yıkanmış üzüm, tarçın ilave edilip 8
kümeye ayrılır.

2- Tencerede ılık süt içinde maya eritilir. Pudra şeker, 1 bütün yumurta, 1 yumurta akı ve margarin konup karıştırılır.

3- Elenmiş 2 bardak un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır.

4- Hafif unlanarak merdane ile 3 mm. açılıp 8 parçaya kesilir. Üçgen parçaların alt kısmına elmalı harç konur. Yan kısımlar ortaya doğru kıvrıldıktan sonra sarılır. Tepsiye dizilir.

5- 15 dakika kadar daha mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında Pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics