2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ELMALI TART

MALZEMELER:

-8 kahve fincanı un

-1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.)

-1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt

-1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi

-1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)

-3 ekşi elma, 1 çay bardağı şeker, yarım paket tarçın

YAPILIŞI:

1- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.

2- Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.

3- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.

4- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.

5- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.

6- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.

7- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.

Not: Hamur şöyle hazırlanabilir.

1) 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.

2) 250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (3- 4- 5- 6- 7 nolu işlem aynen yapılır.)

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics