2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ETİMEK TATLISI

MALZEMELER:

-1 paket tuzsuz etimek

-1- 5 su bardağı şeker

-2 su bardağı sıcak su

KREMA İÇİN:

-Yarım büyük paket margarin (125 gr.)

-6 çorba kaşığı un

-1 su bardağı şeker

-1 litre süt

-1 paket vanilya

YAPILIŞI:

1- ŞURUP: 1- 5 su bardağı şeker yarım bardak su ile kaynatılıp hafif karamel rengine dönünce ateşten alınıp 2 bardak sıcak su konur. Tekrar ateşe alınarak kaynatılıp kıvamlı bir şurup yapılır.

2- Etimekler cam bir kaba dizilir. Hazırlanan karamel rengindeki şurup kaşık kaşık üzerlerine dökülür.

3- KREMANIN YAPILIŞI:

Yarım paket margarin ile 6 çorba kaşığı un hafif ateşte karıştırarak sarartılır. 1 su bardağı şeker ve 1 litre sıcak süt konup karıştırarak pişirilir. Biraz sulu olarak ateşten
alınır. Vanilya konur. 5- 6 dakika mikserle çarpılıp etimeklerin üzerine dökülür.

4- İyice soğuyunca buzdolabında 1 gece veya 5- 6 saat saklanır. Dilimlenerek servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics