2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ŞEKERPARE

MALZEMELER:

-2,5 su bardağı un

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-1 çorba kaşığı pudra şekeri

-2 su bardağı şeker (şurup için)

-2 yumurta

-Limon kabuğu rendesi

-Yarım paket vanilya

-1 tatlı kaşığı limon suyu

-10 adet iç badem

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri
alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.

2- Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.

3- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.

4- Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.

5- Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir.

Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır.)

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics