2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

FIRINDA SÜTLAÇ

MALZEMELER:

-1 litre süt

-Yarım su bardağı pirinç

-1 su bardağı şeker

-1 çorba kaşığı nişasta

-2 yumurta sarısı

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Pirinç yıkanıp bir bardak su ile iyice haşlanır. (Suyunu çekmelidir.)

2- Süt ve şeker konur. 10 dakika kadar pişirilir.

3- Nişasta, yumurta sarısı yarım bardaktan az su ile ezilir.

4- Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp, alıştırma yapılır.

5- Sonra sütlaca katılıp karıştırılır. Ateşten alındıktan sonra vanilya konur.

6- Ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılır. (Sıcaklık üstten gelmelidir.)

7- Kızarmış sütlaçların üzeri, kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.

Not: Sade sütlaç, yumurta kulanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz; üzerine tarçın serpilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics