2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

TEZ PİŞTİ

MALZEMELER:

-1 litre süt

-1 su bardağı şeker

-3 çorba kaşığı pirinç unu

-2 yumurta akı

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Süt şekerle kaynatılır.

2- Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya konur.

3- Bu muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır.

4- Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı çarpılır, kar haline getirilir.

5- Ateşteki muhallebi aklara ilave edilip karıştırılır.

6- Kaselerin üzerine doldurulur. (Kaselerin ateşe da yanıklı olması gerekir.)

7- İçinde su bulunan tepsiye dizilir. Fırında üstleri kızartılır. (Isının üstten verilmesi gerekir.)

Not: Muhallebileri fırına koymadan, üzerlerine biraz pudra şekeri elerseniz daha güzel kızarır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics