2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

GAZOZLU KEK

MALZEMELER:

-1 gazoz (meyveli)

-5 yumurta

-2 su bardağı şeker

-3 su bardağı un

-Yarım paket vanilya

-Limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.

2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.

3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un ve bir şişe gazoz konup yavaşça karıştırılır.

4- Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

1- 2- 3- 4 KEKİ

MALZEMELER:

-1 su bardağı süt veya yoğurt

-2 su bardağı şeker

-3 su bardağı un

-4 yumurta

-1 küçük paket margarin (1- 25 gr.)

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Limon kabuğu rendesi

-Vanilya

-1 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanıp unlanır, fırın yakılır.

2- Şekerle yumurtalar çarpılır. Yoğurt ve erimiş yağ ilave edilip karıştırılır.

3- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılır. Karıştırılıp kalıba boşaltılır.

4- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

Not:

1) İstenirse kek hamuruna 3- 4 çorba kaşığı çekilmiş fındık ve 3- 4 çay kaşığı mahlep katılabilir. Daha nefis ve güzel kokulu olur.

2) Kalıp 35- 40 cm. çapında olmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics