2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

MEYVELİ YILBAŞI KEKİ

(3 hafta buz dolabında saklanabilir.)

MALZEMELER:

-Yarım su bardağı ayva reçeli (tanesi)

-Yarım su bardağı portakal kabuğu reçeli (küçük doğranmış)

-1 su bardağı çekirdeksiz üzüm

-1 su bardağı jöle şeker (küçük doğranmış)

-Yarım su bardağı incir (küçük doğranmış)

-1 su bardağı ceviz içi (doğranmış)

-1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-Yarım çay kaşığı tuz

-1 su bardağı margarin (erimiş)

-1 su bardağı şeker

-2,5 su bardağı un

-5 yumurta

-2 çorba kaşığı limon suyu

-2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

1- Kek kalıbı yağlanır ve unlanır. Fırın yakılır. (Kalıp parşömen kağıdı ile de kaplanır.)

2- Üzüm ve kayısıların üzerine bir su bardağı kaynar su dökülüp 5 dakika bekletilir. Temiz bir bez ile kurulanır.

3- Üzüm ve kayısılara, doğranmış ceviz, incir, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır.

4- Un ile kabartma tozu karıştırılıp elenir.

5- Porselen bir kasede yağ ile şeker iyice çarpılır. Yumurtalar tek tek ilave edilip karıştırılır. Limon suyu katılır.

6- Yumurtalı yağa, meyve karışımı ve un konup karıştırılır. (3- 4- 5 nolu işlemler birlerine katılır.)

7- Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 1 saat 45 dakika pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics