2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ELMA PÜRELİ KEK

MALZEMELER:

-2 yumurta

-1,5 su bardağı şeker

-2 su bardağı un

-Yarım su bardağı erimiş margarin

-1,5 su bardağı elma püresi (rendelenmiş)

-Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm

-Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi

-1 çorba kaşığı kakao

-1,5 çay kaşığı tarçın

-1/4 çay kaşığı dövülmüş karanfil

-1/4 çay kaşığı yenibahar

-Yarım çay kaşığı tuz

-1,5 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- 25 cm. çapında tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

2- Un, kakao, tuz, tarçın, karanfil, yenibahar, kabartma
tozu karıştırılıp elenir. İçine, çekilmiş fındık veya ceviz içi, üzüm konur.

3- Büyük bir kasede yağla şeker karıştırılır. Yumurtalar birer birer konur.

4- Un karışımı, elma püresi ilave edilerek karıştırılır. Kalıba boşaltılır.

5- Orta ısılı fırında 40- 45 dakika pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics