2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

LİKÖRLÜ KEK

MALZEMELER:

-1 su bardağı süt

-1 büyük paket margarin (erimiş, 250 gr.)

-2 su bardağı şeker

-2,5 su bardağı un

-2- 3 çorba kaşığı kakao

-2 çorba kaşığı likör (muz, portakal veya mandalina)

-4 yumurta

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.

2- Erimiş yağ, 1,5 bardak şeker, kakao, likör, vanilya iyice karıştırılır. Yavaş yavaş süt katılır. Bu karışımla bir su bardağı ayrılır.

3- Geri kalana 4 yumurta, yarım su bardağı şeker ilave edilir. Biraz çarpılıp kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp fırında pişirilir. (25- 30 dakika).

4- Fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine ayrılan 1 bardak karışım krema gibi sürülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics