2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

TARÇINLI KARANFİLLİ KEK (Köşk’ten)

MALZEMELER:

-6 yumurta

-6 kahve fincanı şeker

-6 kahve fincanı un

-1 kahve fincanı kakao

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-Yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil

-1 kahve kaşığı tarçın

-1 kahve kaşığı limon suyu ve rendesi

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına
gelinceye kadar çarpılır. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edilir.

3- Elenmiş un, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu, erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır.

4- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

5- Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics