2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

SÜTLÜ-KAKAOLU KEK

MALZEMELER:

-2 yumurta

-1,5 su bardağı toz şeker

-2,5 su bardağı un

-1 dolu çorba kaşığı kakao

-4/5 paket margarin (yaklaşık 200 gr.)

-1 1/4 su bardağı süt (1,5 su bardağından az)

-2 çay kaşığı kabartma tozu

-Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Kek kalıbı yağlanıp unlanır.

2- 2,5 bardak un, 1 kaşık kakao, tuz, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenir.

3- 200 gr. yumuşak margarin, 1,5 bardak şekerle karıştırılıp krem haline getirilir. 2 yumurta birer birer karıştırarak ilave edilir.

4- 1,5 bardaktan az süt konur; 1- 2 kere karıştırılır. Daha sonra kakao-tuz-kabartma tozu-vanilya karıştırılmış un ilave edilir. Yavaşça karıştırılıp yağlanmış kalıba boşaltılır.

5- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp vanilyalı pudra şeker elenir.

Not: İstenirse kakaoya yarım çorba kaşığı dövülmüş nestcafe de ilave edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics