2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

HUMUS

MALZEMELER:

-1- 5 bardak nohut

-Yarım bardak tahin

-Yarım bardak zeytinyağı

-3 çay kaşığı kırmızı biber

-4- 5 diş sarımsak

-3 limon

-Tuz

-Üzeri için: zeytin, turşu; maydanoz

YAPILIŞI:

1- Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.

2- İyice haşlanıp kabukları alınır.

3- Ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür.

4- Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur.

5- Azar azar zeytinyağ ve limon suyu ilave edilir.

6- Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.

KISA BİLGİ:

Nohut, fasulye gibi besinlere, çabuk pişsin diye karbonat koymak
çok zararlıdır. Vitaminleri yok eder.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics