2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

KREM KARAMEL

MALZEMELER:

-Yarım litre süt

-6 yumurta

-1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- 3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır.

2- Yumurtalar tel ile çarpılır. Vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.

3- Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp, büyükçe bir tencereye oturtulur. Tencereye kenardan kalıbın yarısını geçecek şekilde sıcak su konur.

4- Ateş üzerinde suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir. (Tencerenin üzerine önce bir peçeteyi sonra tencere kapağını aralık olarak örtünüz.)

5- Kalıp suyunda soğutulur. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrilir.

Not:

1) Krem karameli, içinde su bulunan tepsiye koyarak fırında da pişirebilirsiniz.

2) Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay yapabiliriz. Yukarıdaki malzeme 6- 7 küçük kalıp doldurur.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics