2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ÇİKOLATALI KREM JÖLE

MALZEMELER:

-6 yumurta

-1,5 su bardağı şeker

-1 çorba kaşığı un

-8 yaprak jelatin

-1 litre süt

-1- 2 çorba kaşığı kakao

-Yarım su bardağı iç fındık (çekilmiş)

-1 paket vanilya

YAPILIŞI:

l-Bakır bir tencereye yumurta sarıları, şeker, un konur. Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırarak pişirilir.

2- Ateşten alınıp, yıkanmış jelatin konur ve eritilir. Soğumaması için kapak kapatılır.

3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.

4- Sıcak kremadan 2- 3 kepçe konup hızlı karıştırılır. Sonra kremanın hepsi konur. Çekilmiş fındık karıştırılır.

5- Hafif yağlanmış kalıba bu kremanın yarısı konup donmak üzere buz dolabına konur.

6- Tencerede kalan kremaya elenmiş kakao karıştırılır. Kalıbın üzeri kakaolu krema ile doldurulur ve buz dolabında tekrar dondurulur.

7- Kalıp ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir.

Not: Çikolatalı krem jöle (yalnız kakaolu olarak) tek renkli de yapılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics