2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

KREM BAVARUVA

MALZEMELER:

-6 yumurta

-1,5 su bardağı şeker

-1 çorba kaşığı un

-8 adet jelatin

-1 litre süt

-1 paket vanilya

-1 çorba kaşığı yeşil fıstık

-2- 3 elma


-3- 4 muz

-2 mandalina ve portakal

YAPILIŞI:

1- Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır.
Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak örtülür.)

2- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.

3- Sıcak kremadan 2- 3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.

4- Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.

5- Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır.

6- Buz dolabında dondurulur (4- 5 saat).

7- Kalıp ılık suya bastırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.

Not:

1) Mevsimine göre çilek, kayısı, kiraz, şeftali gibi meyveler de kullanılır.

2) İstenirse krem bavaruvanın üzerine kayısı marmelatı dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics