2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

TÜRBANLI ELMA

MALZEMELER:

-8 elma

-1,5 su bardağı şeker

-3- 4 yumurta akı

-1 avuç fındık içi (dövülmüş)

-1 kahve kaşığı tarçın ve yenibahar

-1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Elmalar, bütün iken ortaları (elma oyacağı ile) çıkarılır. Soyulup yıkanır.

2- Bir bardak sı: ve 1,5 bardak şeker ile elmalar pişirilir.

3- Şurup koyulaşınca elmalar süzülerek bir tepsiye alınır.

4- Ortalarına fındık, üzüm, tarçın, yenibahar, vanilya karışımı doldurulur.

5- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Kaynar elma şurubu dökülüp hızla karıştırılır.

6- Bu krema, krema pompasına doldurularak elmaların üzerine türban gibi sıkılır. (Kaşıkla da konabilir.)

7- Hafif hararetli fırında pembe renkte kızartılır.

KISA BİLGİ:

Elma sindirim sisteminin iyi çalışmasında, cildin sağlıklı ve güzel olmasında çok etkilidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics