2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

KREMELI ELMA

MALZEMELER:

-8 elma

-1,5 su bardağı şeker (yarısı elmalar, yarısı krema için)

-1 yumurta

-1 çorba kaşığı nişasta

-Yarım litre süt

-1 avuç fındık (dövülmüş)

-2 çay kaşığı tarçın

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Elmaların ortaları bütün iken elma oyacağı ile çıkarılır, soyulup yıkanır.

2- Yarım bardak su ile şekerin yarısı elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına fındık, tarçın doldurulur.

3- Bakır bir tencereye 1 yumurta, şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir.

4- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. Elmaların üzerine dökülür.

KISA BİLGİ:

Bir elma ortalama 65 kalori verir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics