2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

KAZAN DİBİ

MALZEMELER:

-1 litre süt

-4 çorba kaşığı pirinç unu + 3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)

-1,5 su bardağı toz şeker

-Yarım paket vanilya

-3- 4 çorba kaşığı pudra şeker

YAPILIŞI:

1- Süt şekerle kaynatılır.

2- Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir. Vanilya konur.

3- Karıştırılarak soğutulur. 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile kaplanır. Ateşe tutularak yakılır. Sonra tekrar şeker elenir.

4- Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır.

5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan
dibinin tepsiden kolay çıkması için).

6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf
üste gelmek üzere tabaklara konur.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics