2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

LAHANA TURŞUSU

MALZEMELER:

-1 orta büyüklükte lahana

-1 baş sarımsak

-2- 3 adet acı kırmızı biber

-1 tatlı kaşığı şeker

-1 avuç nohut

-1 kahve kaşığı bira mayası

-Tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)

YAPILIŞI:

1- Lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir.
Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.

2- 5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır. Şeker ve bira mayası konup, eritilir. Lahananın üzerini geçecek şekilde doldurulur.

3- Her gün 1- 2 kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır. (Fena kokmaması ve suyun parlak olması için)

4- 15- 20 gün içinde turşu olur.

KISA BİLGİ:

Çayın, kan damarlarının çeperlerindeki esnekliği artırarak kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Ayrıca bağırsak bozukluklarında antibiyotik etkisi yapar. Mesane, safrakesesi ve böbrek taşlarının oluşumunu engeller.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics