2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

İÇİ DOLDURULMUŞ BİBER TURŞUSU

MALZEMELER:


-1,5 kg dolmalık biber (küçük ve ince kabuklu)

-1 küçük lahana

-4- 5 adet salçalık kırmızı biber

-1 baş sarımsak

-1 demet maydanoz

-10- 12 dal kereviz

-2 bardak sirke

-Tuz (4,5 bardak su için 1 dolu çorba kaşığı)

YAPILIŞI:

1- Biber yıkanıp sapları ve tohumları çıkarılır.

2- Lahana, salçalık, biber, sarımsak, maydanoz, kereviz ince ince kıyılıp karıştırılır.

3- Biberlere sıkıca doldurulur. Kavanoza yerleştirilir.

4- 4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı tuz konarak tuzlu su hazırlanır. Buna sirke karıştırılıp kavanoza boşaltılır.

5- Üzerine temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.

Not: Turşuların bozulmaması ve kütür kütür olması için soğuk yerde saklanmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics